A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nézd meg James Leg Cure-feldolgozását, hogy a te nyarad is olyan jó legyen, mint a miénk

2022. augusztus 2., 3:53

A texasi vadember, James Leg, akiről korábban ebben a cikkben írtunk bővebben, két egymást követő este játszott az idei Veszprémi Utcazene Fesztiválon, mely fesztivál többek között azért is nagyszerű, mert a külföldi meghívott előadókat többször is meg lehet nézni a négy nap alatt. James Leg olyan elementáris erejű koncertet adott a VEB (Veszprém-Balaton) 2023 nagyszínpadon, az Óváros téren, hogy muszáj volt őt megnézni másnap is, mert előadása tényleg ritka élmény. Olyan őserő sugárzik belőle és így a zenéjéből, mint a korai blues és rock and roll előadókéból.

Saját szerzeményei mellett James Leg néhány igen erős feldolgozást is játszik. Első koncertjét például a Stones Jumpin’ Jack Flash-ével zárta, amibe ráadásul belefűzi az Iggy & The Stooges Search and Destroy című klasszikusát is, és a kettő együtt így olyan elementáris erővel hatott, mintha a hetvenes évek elején találtuk volna magunkat egy rock and roll koncerten – a hangfalak mellett. Mi legalábbis kiugrottunk tőle a bőrünkből.

Tessék, így játszotta a két dalt egyben néhány éve Norwich-ban:

Repertoárjának szintén állandó darabja, a The Cure 1980-as, második albumán, a Seventeen Seconds-ön megjelent A Forest című szintén örök klasszikus, amit olyan elánnal ad elő, hogy az egészen új dinamikát kölcsönöz a dalnak, teljesen magáévá teszi azt, és olyan átéléssel játssza, mintha egyik saját főműve lenne.

Egész egyszerűen megunhatatlan.

Ez pedig ráadásként egy saját szerzemény tőle: