A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szeretnél 60 évesen úgy énekelni, mint Ian Astbury – megjelent a The Cult új nagylemeze

2022. október 7., 20:59

Lévén, hogy sajnos egyre fogyatkoznak „Amerika hangjai”, gondolunk itt elsősorban Layne Staley-re, Chris Cornellre és Mark Laneganre, egyre jobban örülhetünk annak, hogy Ian Astbury, a The CULT énekese még él, virul és alkot. Annak meg pláne, hogy énekel. Megjelent a Cult tizenegyedik albuma, az Under The Midnight Sun.

A The CULT, ami eredetileg az észak-angliai Bradfordban alakult 1983-ban, 1989-es Sonic Temple című nagylemeze óta tekinthető tiszteletbeli amerikai zenekarnak – már ha ez ma még megtiszteltetésnek számít. És ennek a gondolatmenetnek a végén pedig az áll, hogy mára Ian Astbury maradt Amerika rockhangja.

Ian Astbury az Electric 13 turnén, Berlinben teszi, amihez a legjobban ért – fotó: Barna Miklós

A The CULT 2022. október 7-én adja ki, vagyis ma jelentette meg új, tizenegyedik nagylemezét Under The Midnight Sun címmel. Az albumról előzetesen itt írtunk részletesebben, most pedig hallgatjuk – legalábbis én, PP – úgyhogy magáról a lemezről később. Adjuk át magunkat Ian Astbury mindent betöltő hangjának és Billy Duffy senkiével sem összetéveszthető gitárjátékának és -hangzásának.

Billy Duffy az Electric 13 turnén, Berlinben teszi, amihez a legjobban ért – fotó: Barna Miklós

És az album:

Címlapfotó: Barna Miklós

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30